2012. június 21., csütörtök

Miért kecsketej?

Már többen kérdezték tőlem miért is jó a kecsketejes szappan? Miért ebből készítem?

A szappan lúgból, olajból/zsírból és folyadékból áll, egy alap szappanban a folyadék a desztillált víz. Én ezt a vizet kecsketejjel helyettesítem, egyrészt mert vannak kecskéink :) másrészt, mert ezáltal szappanjaim sokkal értékesebbek lesznek.

A legendás szépségű nők, mint Cleopatra és Sissi osztrák császárné az istenek ajándékának tartották és bőségesen használták testápolásra a kecsketejet és melléktermékeit. Tudták, hogy a bőrt bársonyossá teszi, fokozza a jó közérzetet és gyógyhatással rendelkezik.

Bőrápolási szempontból a kecsketej természetes AHA sav forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését. 

A kecsketej gyulladáscsökkentő, gyógyítja a bőrallergiát, pattanásos bőrt, ekcémát, száraz bőrt, érzékeny bőrt, gombás fertőzéseket, korpás fejbőrt. 
Hatóanyagai testhőmérsékleten azonnal felszívódnak és a bőr mélyebb rétegeiben fejtik ki hatásukat.

Nagyon sok ásványi anyagot, vitamint (pl. A-, D-, B2-, B12), nyomelemet, Q10 koenzimet tartalmaz. A benne lévő ásványi anyagok megegyeznek a bőr védőrétegében található anyagokkal, ezért mindennapi használatra alkalmasak, nem szárítják a bőrt.
Tartalmaz mikroelemeket: kálciumot, foszfort, magnéziumot és cinket.

A tej fehérje is rengeteg tápanyagot tartalmaz, ezért az ebből az anyagból készült szappan természetesen gazdag proteinekben.
Kémhatása lúgos, így visszaállítja a bőr normál pH értékét.
Élénkítik a vérkeringést, megőrzi a bőr rugalmasságát a kollagén- és elasztinrostok képződésének serkentésével. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése